Cabecera

DANIEL VILLANUEVA


Producció, Guió, Direcció

Biografia

Daniel Villanueva Margalef, nascut el 08 de gener de 1982 a Tarragona, Espanya. Daniel es passa hores creant històries durant la seva infància i desenvolupa el seu interès pel cinema en la seva adolescència, moment en el qual dóna amb un petit curs de guió a Reus, la seva ciutat. Allà és on decideix que el cinema serà la seva vida. També estudia un Cicle Superior de Producció d'Audiovisuals a l'Institut La Mercè de Barcelona i finalment un Màster de modelatge i animació 3D a una petita escola anomenada Pepe School Land, també a Barcelona.

Daniel, emprenedor de naixement, funda diverses productores audiovisuals com Futura Mundomedia SL, Visualswings SL, Mifune Games SL (aquesta dedicada als videojocs), totes elles intents fallits per iniciar-se a la producció de continguts audiovisuals encara que aconsegueix guanyar molta experiència .

El 2011 s'associa com a Productor Associat amb Arturo Méndiz (Productor de Bastian Films) per aixecar el curtmetratge El Barco Pirata, dirigit per Fernando Trullols. Aquest curtmetratge rep diversos premis, destacant el Premi Goya el 2012. La seva col·laboració amb Bastian Films continua amb els curtmetratges 'El Fin del Mundo será en Brasil' (Productor Associat), Intenciones (productor) i 'Marcianos de Marte' (productor executiu).

Productor de 'Timecode', guanyador de 93 premis internacionals entre els quals destaquen la Palma d'Or al 69 Festival de Cannes 2016, la Nominació a millor curtmetratge en la 89a edició dels Oscars, el Premi Goya 2017, el Premi Gaudí 2017 i l'European Film Award.

En 2013 funda l'Escola de Cinema de Reus, per crear una primera porta a el món de cinema a els/les joves amb les seves mateixes inquietuds. I el 2017 funda l'Ecir Films SL, productora vinculada a l'escola de cinema perquè aquesta serveixi als alumnes de pont entre la seva etapa acadèmica i la indústria.

Actualment compagina la seva tasca en l'àmbit de la formació com a fundador i director de l'Escola de Cinema de Reus (Ecir) amb el desenvolupament i producció de diversos projectes cinematogràfics. 

Daniel està casat i té tres fills.

Filmografia destacada


INTENCIONES
Iván Casajús
2015

TIMECODE
Juanjo Giménez
2016

MARCIANOS DE MARTE
Fernando Trullols
2016

EL BARCO PIRATA
Fernando Trullols
2011

CARNIVALAND
Daniel Villanueva
2020

EL CRÈDIT
Alex Escudero
2022

Tornar