Cabecera

CARLES BIGORRA


Direcció d'actors

Biografia

"Un actor ha de treballar tota la seva vida, cultivar la seva ment, desenvolupar el seu talent sistemàticament, ampliar la seva personalitat; mai ha de desesperar, ni oblidar aquest propòsit fonamental: estimar el seu art amb totes les seves forces i estimar-lo sense egoisme". Constantin Stanislavski

Curso estudis a l'Institut del Teatre de Barcelona envoltat de grans companys i professors, i començo a treballar com a actor professional de teatre amb directors com Jordi Mesalles, Pep Pla, Lluís Graells, Josep Pere Peyró i Ferran Madico.

Poc després d'haver finalitzat els estudis, m'inicio a la televisió amb tota una temporada a TV3, al programa d'humor Societat Imitada amb Toni Albà i Toni Clapés. Al llarg d’aquests anys he pogut participar també en serials de televisió com La RieraPolseres vermellesHospital CentralNit i dia, entre d’altres. Així com intervencions i papers de major rellevància en alguns projectes de cinema independent com Raval, Raval...Morir sense Morir, Veritas (La Verdad)El Ídolo.
Paral·lelament, decideixo submergir-me en altres disciplines artístiques com l'esgrima teatral, el clown i especialment la Commedia dell'Arte: l'any 2010 viatjo cap a París on treballo de forma intensiva al costat de Carlo Boso. M'interesso també per l'ús de les noves tecnologies en les arts escèniques, formant-me al costat de l’artista visual i mag finlandès Kalle Nio. Experiències que resultaran clau en el desenvolupament de la meva carrera, no només com a actor sinó també com a formador i pedagog.

Des de fa 12 anys sóc el director de l'Aula de Teatre de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) i imparteixo tallers i cursos per a adults i joves aspirants, en diversos teatres i escoles com Aules Barcelona i ECIR (Escola de Cinema de Reus) entre d’altres.
Compagino la faceta d'actor amb la de director i pedagog. Podria anomenar tots els projectes, perquè tots són molt enriquidors per a mi, tant amateurs com professionals. La llista de projectes comença a ser llarga, així que us convido a navegar per la web on trobareu el més destacat.

“Un pedagog no diu mai: Feu com faig jo, sinó: Feu com vosaltres faríeu”.
Jacques Lecoq

Filmografia destacada


POLSERES VERMELLES
varios
2012

NIT I DIA
varios
2016

LOCUS
Víctor Torrents
2021

EL CRÈDIT
Alex Escudero
2022

Tornar